Woensdag 12 juni 2019 van 13.00-17.00 uur. DEELNAME OP EIGEN RISICO!!

Maatschappelijk belang

De Straatspeeldag is niet alleen een sportief kindvriendelijk evenement voor kinderen tot 13 jaar, maar ook een evenement met een maatschappelijk belang voor leerlingen van het voortgezet onderwijs in de Gemeente Lingewaard. Sinds 2010 is er een samenwerkingsverband tussen het OBC in Huissen en Bemmel in het kader van 'maatschappelijke stage'.

Alle scholieren in het voortgezet onderwijs moeten verplicht minimaal 30 uur maatschappelijke stage lopen gedurende hun schoolloopbaan. Tijdens deze stage doen zij vrijwilligerswerk zoals helpen in een buurthuis, sportactiviteiten organiseren of werken op een zorgboerderij. Jongeren kunnen zo tijdens hun schooltijd kennismaken met de samenleving en daaraan een bijdrage leveren.

Op grond van het succes van voorgaande jaren zetten wij ieder jaar weer met volle tevredenheid leerlingen van het OBC in tijdens het evenement. Zowel in de voorbereiding, bij PR- en marketingactiviteiten, maar vooral als ondersteuning op de dag van het evenement zelf. Wat ons betreft een ultieme vorm van samenwerking en 'het bouwen van bruggen' binnen onze Gemeente.